Over ons

Activiteiten van Houthandel Wijers vof
Wij hebben een duidelijke visie met betrekking tot onze producten en klanten ontwikkeld: levering van Europees eiken aan de houthandel en de vloerenindustrie en anderzijds bedienen we via de Plankencentrale.nl de kleinere gebruikers waar deze geschaafd hout per plank kan kopen.

Het eikenhout wordt zowel vers als gedroogd per wagen aangevoerd. Het drogen wordt in Nederland door derden uitgevoerd. Bij de drogerij is ook onze opslag. Vanuit de drogerij wordt het hout naar onze klanten gebracht.

We werken zoveel mogelijk op contractbasis: het meeste hout dat wordt aangevoerd heeft dus al een klantbestemming. Daarnaast hebben we nog een vrije beschikbare voorraad waar we direct uit kunnen leveren. Ons jaarlijkse inkoopvolume bedraagt circa 2000 m3. Daarnaast hebben we nog een beperkt sortiment van onbekantrechte Europese houtsoorten zoals Inlands iepen, Europese esdoorn, Europees essen en Olijfhout.

Wij vinden het belangrijk om langdurige relaties met onze klanten aan te gaan.

Plankencentrale.nl
In de Plankencentrale.nl geschaafde planken voor veelal interieurtoepassingen van 15 verschillende houtsoorten aan diverse gebruikers (hobbyisten, meubelmakers, interieurbouwers). De minimum afname in de Plankencentrale is een plank.