Kleine Historie

Eind 1997 besloten de broers Bas en Robbert Wijers samen Houthandel Wijers vof op te starten. Bas heeft een economische achtergrond, hij heeft small business in Haarlem gestudeerd en Robbert heeft een hout-bosbouwkundige achtergrond wegens zijn studie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.

De eerste activiteiten vormen nog steeds de huidige basis van het bedrijf: import van bekantrecht Europees eiken uit Duitsland en Oost – Europa.
Houthandel Wijers is, naast de import van eiken hout met verschillende producten zoals eiken tuinhout, massieve vloeren en houtenpanelen op de Nederlandse markt actief geweest.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de Plankencentrale.nl: een verkoopconcept van geschaafde planken in 15 verschillende houtsoorten voor diverse interieurtoepassingen. Deze niche-markt met een zeer heterogene klantenkring zoals meubelmakers, interieurbouwers, muziekinstrumenten bouwwerken en professionele hobbyisten. Met de plankencentrale.nl is in 2009 begonnen. De producten van de plankencentrale.nl zijn verkrijgbaar in Renkum en bij een aantal wederverkopers in Amsterdam, Alblasserdam en Wolvega.